Kinderfysiotherapie

Tijdens het opgroeien maken kinderen een enorme ontwikkeling door. Soms verloopt die ontwikkeling net even anders dan bij de meeste kinderen. De kinderfysiotherapeut kan dan helpen.

Kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Denk hierbij aan baby’s met een voorkeurshouding of kinderen met schrijfproblemen, maar ook kinderen die conditie moeten opbouwen na een ingreep of moeite hebben met het meekomen tijdens de gymles kunnen baat hebben bij kinderfysiotherapie.

bty

Ons team van kinderfysiotherapeuten bestaat uit Miranda, Kimberley en Marijke.

Indien u vragen heeft over de ontwikkeling van uw kind kunt u in veel gevallen zonder een verwijzing rechtstreeks bij ons terecht. Voor behandeling aan huis is wel een verwijzing nodig, evenals wanneer de behandeling valt onder een zogenaamde chronische indicatie.

Voor kinderfysiotherapie kunt u terecht op de locatie in Schollevaar (Filosofentuin) of in Fascinatio (Gezondheidscentrum GOED). Daarnaast werken we samen met een aantal scholen in Capelle waardoor het in sommige gevallen mogelijk is om uw kind op school te behandelen.

Alle zorgverzekeraars vergoeden in ieder geval 9 behandelingen kinderfysiotherapie uit het basispakket, zonder dat dit ten koste gaan van het eigen risico. Indien noodzakelijk vergoeden zij na de eerste 9 behandelingen ook de tiende t/m de achttiende behandeling. Met vragen over vergoeding in uw specifieke situatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.